Tänkte skriva ett par ord om att lägga in gurkor och rödbetor, då det man hittar i butiken kanske inte smakar som man tänkt sig, så kan det va käckt och göra det själv.

Inlagd gurkaAtt tänka på är att ättikan i Thailand är 5-6% så det blir till att ändra proportionerna, en klassisk ättikslag i Sverige med 12% ättika kan vara 2 deciliter ättika, 3 deciliter vatten och 2 deciliter socker. I Thailand blir det lite annorlunda och sedan är det ju en personlig smaksak. Efter att provat mig fram så passar 3 deciliter ättika, 2 deciliter vatten och något mindre än 2 deciliter socker mig utmärkt.

Koka rödbetorna tills dom blir genomkokta. Om man vill lägga in gurkorna hela så kan det vara bra att sticka hål med en gaffel..

Blanda lagen och smaksätt med hel vitpeppar och kryddpeppar, lagerblad och kokar upp. I rödbetsburkarna lägger jag några hela kryddnejlikor och i gurkburkarna senapsfrön, dill och dillfrön. Slå på lagen och låt svalna, sedan får det stå i kylen och dra några dagar.

danskbacon

 

Att sedan äta det ihop med steka potatis, ägg och dansk luksus bacon från The Kitchen är alldeles ypperligt.

 

Lämna en komentar