Traditionell holländsk hink i smärting

Hittade denna i en bok, kände att jag var tvungen att prova. Även om den inte blev perfekt så blev jag ändå nöjd.

Lite speciellt sätt att göra botten på och det hjälper inte att hela hinken är lite konisk och att måtten som anges i boken inte riktigt stämmer.

Dags för testet, inte för att se om den var tät utan för att se hur mycket den läcker.
Får man botten jämn så hade den utan tvivel blivit tät.

Vill man göra arbeten i rep så finns det hur mycket böcker, Youtube videos, Facebook grupper som helst. Men när det kommer till att sy för hand i kanvas så är de väldigt lite som finns att tillgå, några böcker, i stort sett inget på youtube som e nått att ha.

Hinken hittade jag i en bok av Louie Bartos, segelmakare och historiker. Tyvärr var ritningen till mallen något svårtydd och något mått antagligen fel.

Efter några justeringar så var mallen ritad utklippt och överförd till en bit smärting, så or diet bara att vika å gnugga. Att sy sidosömmarna är inget konstigt, toppsömmen likaså. Botten däremot var lurig och lite svårt att hålla den runda formen. Var lite fundersam till val av söm, ”stuck stitches”. Men det var nog det bästa valet och sedan sys ringen i botten på, så där blev det en extra söm, det visade sig att den läckte där jag inte fick botten jämn.

Även de två lagda ringarna var lite pyssel innan man fick till rätta måtten, bara att pröva och göra om.

Sedan är det sydda öljetter som gäller, inga mässing öljetter. Tänk på att pressa in en märlprim för att hålla hålen runda medans man syr.


Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: