Maritima Museumet

Thailands Maritima Museumet är en bortglömd pärla och besöks mestadels av skolklasser. I Chanthaburi provinsen hittar man museet som byggdes bakom de tjocka stenmurarna på den historiska platsen Khai Noen Wong.

Khai Noen Wong

 

Objekten på museumet varierar från keramik, frukter och ädelsten från provinsen, modeller av alla olika typer av thailändska båtar och en full fullskala replika av Bangkachai II, man kan gå ombord på Bangkachai II men kom ihåg att man alltid skall hälsa på kocken. En del av museet är tillägnat den Kung Taksin av Thonburi och hans kamp mot den burmesiska hären där Chantaburi och Samed Ngam varvet spelade en viktig roll.

Bangkachai II

 

Vid den bortre änden av museumet finns en utställning som visar de arkeologiska utgrävningarna av Bangkachai II.

Excavation Bangkachai IIUtgrävningarna av Bangkachai II

HM Kung Bhumibols segelbåt TH 27 kan beskådas, ser ut att vara en lite kul båt, man får lust att hoppa ombord och segla iväg. Är man sugen på mer av det sjöhistoriska så ligger Samed Ngam varvets museum bara ett stenkast bort, även det lär vara en intressant upplevelse.

Personalen var tyvärr inte engelskspråkiga, men mycket vänliga och villiga att ta sig tid med att berätta och svara på våra frågor, kvinnan som följde oss runt var mycket väl in satt i historiken, så om man pratar Thai eller har någon som kan översätta så är det ett plus.

HM Kung Bhumibols segelbåt

The National Maritime Museum is open on Wednesdays to Sundays from 9.00 am – 16.00 pm (except public holidays). The admission fee is 10 baht for adults and 30 baht for foreigners. To arrange a group visit, please contact 0 3939 1431 or fax 0 3939 1432. The museum can be reached from Mueang district by driving along Highway 3146 Ban Chalaep. After passing Eastern Hotel for 6 kilometers, you will find an intersection to Tha Mai district. Head that way for only about 400 meters and you will arrive at the museum.

 

Copyright © Seaserpent.se 2021. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: