Flytande marknaden i Amphawa

Amphawa (Thai: อัมพวา) är en by väst om Bangkok, nära Samut Songkhram. Livet i byn rör sig runt kanalen eller den biflod till Mae Khlong som det egentligen är, på helgerna flockas thailändska turister hit, medans det på veckorna är ganska dött och många ställen är stängda, försäljarna både på landbacken och i båtar är få.

 

Traditionell båt i Amphawa

Även om det är en turistattraktion och flera husen längs med kanalen har blivit till hotel och kaféer så finns det ännu något genuint över Amphawa, en uppsjö av mat och thaigodis och traditonella hantverk.

Ett stenkast från marknaden ligger Kung Rama II Minnespark, parken kan bli ett fint avbrott från marknadens hets och erbjuder en tillbakablick på hur thailändarna levde förr.

Krokodil staty

I änden av parken om man kommer med båt (rekommenderas) eller i början om man tar bilen, ligger en byggnad som visar thaigodis, tyvärr säljs det inget av den riktiga varan men det ligger massa konstgjorda på display.

 

 

Åka båt på floden och kanalerna var det jag gillade bäst, tyvärr var vi där i torrperioden annars så kan man se massor av eldflugor, men några fick vi se.
Båtåkande ger på något sätt en inblick i det dagliga livet hos folket vid floden samtidigt som en båttur är avkopplande.

Mae Klong floden

Mae Klong floden sett från hotellet vi bodde på, vi bodde cirka 10 minuter med båt från marknaden.

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: