Sri Racha och Koh Loi

30 minuters biltur norr om Pattaya ligger Sri Racha en stad så gott som utan turister, de flesta invånarna jobbar på något av de runt liggande industriområden eller på ett eller annat sätt involverade med de fartyg som lossar och lastar på redden.
Sri Racha är nog en av de renaste städerna i Thailand och trafiken flyter på ett normalt vis.
Dragon

Stadens centrum kan sägas domineras av Pacific Park shopping mall med Robinson inkvarterat i ena halvan och andra halvan med större och mindre butiker, restauranger. utanför Pacific Park är det gott om butiker, caféer, restauranger och en stor kvällsmarknad några dagar i veckan. Cirka tio minuters gångväg från Pacific Park så är man vid havet, det finns ingen strand men väl en stor park med lekplats och väl tillrätta lagt för dem som vill motionera, det finns café i var ände av parken. Parken delas i norra änden av vägen ut till ön Koh Loi, i den norra änden har man byggt upp ett piratskepp för barnen att leka i.
Sri Racha har två (?) statliga och två privata sjukhus, Samitiveij och Phyatai, De två privat har vi använt oss av och dom håller en bra standard.

Tempel

Det är ett bra utbud av restauranger västerländska, thai och och en uppsjö av japanska ställen. Caféer finns det gott om, men det är väl en uppåtgående trend runt om i Thailand.

turtlepon

Koh Loi är en liten ö förbunden med fastlandet med en lågbro, man kan köra ut och parkera, fast i helgerna kan den lätt bli fullt då båten till Koh Si Chang avgår i från bryggan på längst ut på Koh Loi.
På Koh Loi är det även där en park, om än mindre än den på fastlandet, här finns det en hyfsat stor damm med sköldpaddor, här kan man givetvis köpa mat och mata sköldpaddorna. På utsidan av Koh Loi ligger det ett litet men färggrannt tempel i kinesisk buddistisk stil. Är man i Sri Racha så är det värt ett besök på ön, ofta är det en svalkande bris i den mån en bris svalkar i tropikerna.

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: