Så tog vi bilen och rullade österut

var det dags att ta bilen och rulla österut, bort från Pattaya och till lugnet i Mae Phim och Chaolao.

Från början var det tänkt att stanna ett par nätter på Kiang-Ta-Lay Resort på Hat Mae Rumphueng eller som frugan snabbt påpekade att detta är Ban Kon Ao, ja, ja, men stranden heter fortfarande Hat Mae Rumphueng.

Kian-Ta-Lay Resort

Deras drive med låga rumspriser var slut i kombination med att det var en konferens med gott om stora högtalare samt att rummen är lyhörda gjorde att att vi bestämde oss föra rulla vidare och mot Mae Phim, men inte utan en lunch på indiska restaurangen Purple Haze på Mae Rumphueng.

Purple Haze

Purple Haze

Efter en snabb överläggning med TripAdvisor föreslogs Mae Phim Beach Resort Hotel, sagt och gjort så körde vi kustvägen via Ban Phe till Mae Phim, något längre än Sukhumvit men lite trevligare.

Delfin i granit

Delfiner i granit.

Vi gjorde en walk-in check-in på Mae Phim Beach Resort Hotel och var glada då de ordnade rum med havsutsikt. Tjejen i receptionen var vänlig men missade att berätta om hotellets om faciliteter, men men, alla i personalen var mycket måna om att vi skulle trivas.

Det serveras en ganska stor frukost buffé med thailändsk och västerländsk mat, den första morgonen var det mycket gäster och personalen gjorde ett utmärkt jobb med påfyllning av mat och att plocka av borden.

Pool and garden

Poolen och trädgården på hotellet

Poolområdet på andra våningen är en oas med en barnpool samt en djupare del, solstolar och en liten gräsmatta att koppla av på, angränsande bastu och ångrum och gymmet allt är nybyggt.

Hotellets läge mittemot stranden och nära alla restauranger gör det till ett perfekt läge, hotellet har också massor av parkering.

Tips: rummen med utsikt mot stranden kan vara bullriga på morgonen då det levereras till fiskmarknaden tvärs över gatan, rummen på baksidan har större balkonger och är tystare.

Thai Fishing Boat

Mae Phim har ett småskaligt fiske, en av fiskebåtarna på stranden.

Mae Phim är ett populärt tillhåll för svenskar som övervintrar i Thailand och det finns flera svenskbyar runt Mae Phim. Fick intryck av att det mesta av den utländska turismen är folk som äger en bostad eller hyr över en längre period och på helgerna så är det mycket thailändare, det hjälper till att hålla priserna nere i motsats till de orter som har charterturismen.

Seafood Market

Fisket utanför Mae Phim är småskaligt man kan se fiskarna när dom levererar till fiskmarknaden som ligger vid stranden, ibland dyker det upp en fiskar med ett par tre fiskar i en pytts. fisk och skaldjur är alltid färskt och priserna är fördelaktiga gentemot andra platser i landet.

blank

Efter ett par nätter i Mae Phim var det dags att bege sig till Chaolao i Chantaburi för ett par nätter på Chaolao Cabana, en rätt ny resort vid stranden.

blank

Chaolao Beach tillsammans med Laem Sadet sträcker sig över flera kilometer och är oftast i stort sett tom. Sanden är ganska fin och mjuk, vattnet är klart och ren.

blank

Turismen runt Chaolao är i stort sett thai och maten kan man nog säga att den är uteslutande thai och sjömat. Det finns flera bra restauranger och priserna är bra.

blank

Det finns inte så mycket att göra på Chaolao och Laem Sadet förutom att bada, slappa, dricka paraplydrinkar och promenera längs stranden, och besöka det statliga akvarium i Laem Sadet vilket är gratis men man kan donera en slant till fiskmat. Det har satsats på cykelturism i området runt Chaolao med cykelvägar och skyltar, det finns gott om småvägar med lite trafik.

Catholic Church Chantaburi

Katolska Kyrkan Chantaburi

Kör man längs stranden så kommer man så småningom till en kulle och runt hörnet finner man bron över till Laem Sing, där man finner man bland annat en delfin show. Fortsätter man vidar in till Chantaburi stad kan en sevärdhet vara den katolska kyrkan byggd i granit, tänk på att man inte kommer in i kortbyxor, möjligen var man tvungen att ha sockar. Brevid kyrkan finns ett vackert hus byggt i teak.

 

Teak House

Teak hus i Chantaburi

 

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: