Söndagstur med tempel och polo

Thai Polo Club

Bestämde oss för att göra ett besök vid kloster då jag precis läst om det och försökt hitta bilder från mitt förra besök för en del år sedan. Men först blev det lunch på Aroy Pub & Resto, en trevlig belgisk restaurant.

blank

Låt oss inse att, man aldrig kommer att hitta stället då det ligger lite bortom de vanliga turislederna, inte heller är Wat Khao Din Tewaanimit eller Wat Taavorn Pattana-raam (วัด เขา ดิน เท วา นิมิต eller ถาวร พัฒนา ราม) ett turistmål eller ett tempel dit lokalbefolkningen går, utan i första hand ett kloster.

blank

Hade för mig vid förra besöket att det var bara munkar som bodde där, nu såg vi endast till en nunna resten tog en middagslur. Besöker man klostret så bör man tänka på att det inte är av den turistiga typen och även om dom normalt välkomnar besökare så bör man fråga.

Vid vårat besök så var det som sagt vila, vi respekterade detta och körde vidare. Stället i sig är lugnet själv utan färgyllda statyer och souvenirer, utsikten till Na Jomtien och in över landet är fantastisk. Tycker det kan vara värt ett besök.

Veckans sport var att se åka hem och se cricket eller ett besök vid Thai Polo & Equestrians Club, det föll på det senare. Beläget nära Horseshoe Point och Three Kingdoms Park ungefär tio minuters biltur från Soi Siam Country.

Klubben öppnade dörrarna 2005 och ligger på 250 hektar mark, stall för 250 hästar, paddocks och ca 80 hästar till medlemmarnas förfogande.

blank

Three Kingdoms Park, inspirerad av Romansen Om De Tre Kungadömena, parken påbörjades av Kiarti Srifuengfung och efter hans död har hans son Chaisiri Srifuengfung fortsatt faderns jobb.

Romansen om de tre kungadömena – Wikipedia

Romansen om de tre kungadömena är en kinesisk historisk roman som baseras på de turbulenta åren i slutet av Handynastin och – framför allt – under den efterföljande perioden av De tre kungadömena (220-280) fram till grundadet av Jindynastin. Händelserna är till stor del baserad på Krönika över de tre kungadömena.

Drakdammen

I byggnaden till höger om huvudbyggnaden finner man Guanshiyin nådens och medlidandets gudinna, gjord av vit marmor 405 centimeter hög med en vikt om tolv ton.

Från den tredje byggnaden

Gubbar i den tredje byggnaden

I den tredje byggnade var det en del roliga gubbar.
En överbyggd gång

En överbyggd gång som leder mellan två av byggnaderna

Noterar att det var väldigt rent och väl underhållet inom parken.

Kuan U Pagoda

Om man är intresserad av kinesisk historia och till en viss del thailändsk så är ett det värt ett besök i parken, vill man bara promenera runt ett par timmar och njuta lugnet så är parken väl värt ett besök.
Lekande Barn

Några ungar som leker i gräset

var söndagsturen över för denna gång och imorgon är det måndag och sista dagen innan man åker norröver för ett par veckors jobb.

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: