Ko Si Chang

Ko Si Chang en ö belägen 12 kilometer från Sriracha i provinsen Chonburi, en timmes bilfärd från Suvarnabhumi och 30 minuter från Pattaya. För att komma till ön tar man båten från Ko Loy Sriracha, där finns en del parkering men det kan va fullt på helgerna.

På väg till Koh Si Chang

Fartyg på redden

Båten tar ungefär en halvtimme och gör ibland några stopp vid de fartyg och pråmar som lossar och lastar på redden för att släppa av och hämta sjömän och sjåare, vilket gör båtturen lite annorlunda och kan få en att känna sig liten när man glider upp längs skutsidan på ett stort fartyg.

 

 

 

Att komma ut till Koh Si Chang är som att gå 20 år tillbaks i tiden, turisterna är få och utgörs mest av thailändare. Ön är ganska hög och har en hel del branta klippor runtom. Vattnet är klart och det finns några fina stränder, Tham Phang är den största och populäraste stranden, där finns det gott om stolar och parasoller och några restauranger, inga försäljare.

Haad Tham Phang

Haad Tham Phang

 

 

 

 

Ovanför Tham Phang finns det bungalows att hyra, standarden är enkel och de som ligger längst ner längs berget luktar mögel då det badrummen saknar ventilation och bakre väggen utgörs av berget. Det rum som ligger högre upp är helt okej för ett par nätter. Det finns även grillar och isboxar att tillgå vid rummen, om man vill ta med eget att äta. Det finns en del andra ställen att bo, Charlie’s verkar vara det bästa.

Vägen till Tham Phang

Vägen ner till Tham Phang

Vägarna är smala och då ön är ganska hög och brant blir det lite uppför och utför, på slingriga vägar.

När vi var där så åt vi på stranden, där det serverades enklare thaimat. På kvällen åt vi skaldjur på en restaurang i hamnen som vår lokale “skylab” chaufför rekommenderade, inget lyx ställen men kanon bra käk och prisvärt.

 

 

 

Koh Si Chang är kanske inte en paradis ö som Koh Samet eller Koh Samui är eller i var, man kan nog säga att ön ger en inblick i det thailändska livet utanför turistorterna. Det finns en del att se på Koh Si Chang, men det får bli en annan gång. Denna gång var det slappa bada och kall pilsner som gällde och en rejäl skadjursafton.

Skylab

På Koh Si Chang kallas de trehjuliga fordonen för Skylab.

 

Hamnen Koh Si Chang

Thaa Laang Pier

 

Båten till fastlandet

Båten till fastlandet

Med denna fula askunge åkte vi tillbaks till Koh Loy och Sriracha, hoppas att snart kunna göra ett återbesök och ta sig runt på ön å se sig omkring.

 

 

 

 

 

 

 

Koh Si Chang är värt ett besök om man vill ha lugn och ro och uppleva en annorlunda thailändsk ö.

 

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: