Mimosa – City of Love

Mimosa Pattaya

Klocktornet i Mimosa by

Mimosa den nya turistattraktionen mitt emot Ambassador Hotel, som enligt exploatören liknar en färggrann fransk by, men på minner mer om en tysk medeltids stad. Oavsett vad förebilden är så är den helt klart värt ett besök.

Kanal i Mimosa

Byns kanal

Konceptet för Mimosa kallas visst för Comunity Lifestyle Mall på engelska, vad det kan tänkas heta på svenska kan man ju fundera på. Delar av Mimosa är i skrivande stund fortfarande en byggarbetsplats även om det mesta verkar vara klart.

Vacker och avslappnande miljö kan man nog säga att det är, med sina breda gator, smala prång, en liten kanal, träd och blommor och en fontän ger det Mimosa en trevlig atmosfär. Men de färgglada medeltidshusen är ändå det som är trevligast, med butiker, restauranger, glassars och kaféer längs med gatorna. Husens trätrappor tar en upp till andra våningens loftgångar som kantas av fler små butiker.

Gata i Mimosa

En av byns gator

Det finns en stor parkering vid sidan av den ena entrén, 1000 bilar var en siffra, det kan nog ha varit så, men vid mitt besök så det ut som dom börjat bygga på en del av parkeringen. I vilket fall som helst finns det parkering i massor fast det blir fullt på helgerna. Som alla andra ställen i och runt Pattaya så undviker man besök på veckoslut och storhelger, såvida man inte gillar å trängas. Då det ligger mitt emot Ambassador Hotel så får man räkna med att det kan bli en hel del ryska besökare i tillägg till några busslaster med kineser. Inträdet låg på 50 Baht per person, då ingår visst en show som vi missade.

Torget med önskebrunnen

Torget med önskebrunnen

 

Copyright © Seaserpent.se 2021. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: