Jetlag och bilservice

Checkade in i fredags vid lunchtid på QR 954 Oslo – Doha och sedan ett snabbt byte och vidare till Bangkok, planet var överbokat och jag blev förpassad till Business Class, att bli uppgraderar till Business är som att vinna på lotto när man flyger A 330. Snön och kylan är inget man direkt saknar.

Snow-Gardermoen

Jetlag är något jag haft svårt med det senaste året, svårt att vrida dygnet till ”Thai time” normalt hemma vid halv två och en snabb dusch senare så blir det en till en och halv timmes vila för att orka stanna uppe till helst till midnatt, men det blir gärna bingen mellan tio och elva. Då vaknar jag i regel vid två snåret och det var den natten, somnar runt sju på morgonen och min fru tycker synd om mig å låter mig sova tills jag vaknar. I söndags eftermiddag efter första natten hemma vaknade jag halv två på eftermiddagen, vilket resulterade i att jag var uppe tills 0400 i morse, upp vid sju och i väg och serva bilen.

Serva bilen , ja nu är det dags igen, var femhundrade mil. Bokad klockan 0800 hos Mitsubishi i Pattaya, ankommet 0745, lämnar in boken och nycklarna några minuter före åtta, tavlan anger att vår bil är nummer fyra i kön, kvinnan bakom disken låter mig veta att jag är nummer nio, lite senare låter hon mig veta att dom är kort om folk och bilen är färdig runt lunch.
Hur kommer det sig att man halkar från fyra till nio i kön? Jo, redan när jag ankommer så är det en samling service sugna thailändare som köar, om dom har bokat klockan nio eller inte bokat alls vet jag inte, men man kan anta att dom känner någon på Mitsubishi eller anser sig vara VIP som bara en thailändare kan vara. Hur som helst så åker farangen och några thailändare som inte hunnit påpeka att dom är VIP eller att dom känner någon som känner någon.

Sedan har jag aldrig fattat vitsen med att bara byta olja och inte filter, köra ren olja genom ett rent filter, det är det dom gör på den här servicen, förutom att kolla diverse andra vätskor. Det är inte ovanligt att man måste, argumentera för att få dom å slänga på ett nytt filter, fördelen gentemot svenska verkstäder är att thailändarna försöker spara ett par baht åt kunden istället för att salta räkningen. Idag tog kvinnan bakom disken det med ett leende då jag ville ha ett nytt filter med min nya olja.

En annan sak man måste vara observant på är däcktryck, dom fyller däcken till bristningsgränsen, detta gäller både bil och MC verkstäder såväl som bensinmackar. Så när bilen är servade är det bara å åka hem och lufta ur däcken.

Några ord om bloggen, den är fortfarande under uppbyggnad och kommer att vara det ganska länge, då tänker jag på de fasta sidor under Thailand osv. I natt under mitt anfall av jetlag så översatte jag temat så att allt nu visas på svenska, det mesta ligger i Admin panel men några små detaljer syns även för besökaren. Lade till ett kontaktformulär, och CAPTCHA i enklare form.
För mig är det minst lika intressant att lära mig om utveckling av WordPress som att skriva i bloggen, men varken skriva eller att lära sig ett och annat skall gå före familj och andra göromål, i utgångspunkt 😉

Simma Lungt

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: