Dengue feber

Denguefeber, eller enbart dengue, är en influensaliknande febersjukdom. Den orsakas av ett virus som sprids via myggor och rapporteras från de flesta länder i tropikerna, såväl från Afrika och Asien som från Mellan- och Sydamerika. Sjukdomen är en vektorburen zoonos, det vill säga en sjukdom som kan överföras mellan djur och människa.

Dengue är inte trevligt. Det började för tre dygn sedan, kände mig extremt trött på tidig eftermiddag, på kvällen och natten så kom febern. 39.9 var det högsta jag mätte på natten, Ibuprofen hjälpte måttligt. Så här i efterhand är jag glad att inte blev mer än tre, då Ibuprofen ökar risken för blödningar, Acetylsalisyra ökar även det risken för blödningar. Så nu ligger man här på BHP med utsikt från ett hörnrum på 14 våningen, igår eftermiddag efter provsvaren så fick några injektioner bland annat febernedsättande och muskelvärk, drop med dextrosol. Under dagen har febern varit borta och jag har endast fått drop med dextrosol, nu på kvällen hade jag lite feber men inte såpass att jag fått något för det.

 

Copyright © Seaserpent.se 2020. Created by Meks. Powered by WordPress.

%d bloggare gillar detta: